Dżemy & Konfitury

Konfitura gruszka i chilli

Opinie
  • Do 30 minut
  • 8 słoików x 200 g
  • Łatwy

Słodko-ostra propozycja na jesienne i zimowe wieczory

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Konfitura gruszka-chili
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/5

Gruszki umyj, obierz, wykrój gniazdka i pokrój w drobną kostkę.

Krok 2/5

Masę owocową przełóż do garnka, zasyp cukrem żelującym Diamant 1:1.

Krok 3/5
Dodaj sok wyciśnięty z połówki cytryny oraz chilli
Krok 4/5
Całość podgrzej mieszając. Od momentu wrzenia gotuj przez 4 minuty.
Krok 5/5
Gorącymi konfiturami wypełnij słoiczki, natychmiast je zamykając.
Składniki
1 kg gruszek
1/2 cytryny
1/2 łyżka chilli
1 kg Cukru Żelującego DIAMANT 1:1
Będą ci potrzebne:

• słoiczki


 

arrow
}