Dżemy & Konfitury

Konfitura pomarańcza & migdały

Opinie
  • Do 30 minut
  • 8 słoików x 200 g
  • Łatwy

Cytrusowa konfitura z orzechową nutą

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Konfitura pomarańcza & migdały
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/4

Płatki migdałowe upraż bez tłuszczu na złoto.

Krok 2/4

Pomarańcze obierz ze skórki, pokrój i odważ 1 kg owoców. Dobrze rozdrobnij lub zmiksuj, wymieszaj w garnku z cukrem żelującym.

Krok 3/4

Doprowadź do wrzenia i gotuj 4 minuty, ciągle mieszając.

Krok 4/4

Dodaj migdały. Gorącymi konfiturami napełnij słoiki i zamknij.

Składniki
1 kg pomarańczy (zważonych po przygotowaniu)
2 łyżki płatków migdałowych
500 g Cukru Żelującego 2:1 DIAMANT
Będą ci potrzebne:

• słoiczki


 

Tagi:
konfitura
arrow
}