Ciasto

Pomarańczowe skórki w cukrze

Opinie
  • Do 30 minut
  • z 2 pomarańczy
  • Łatwy

Dodatek i przekąska w jednym

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/2

Pomarańcze umyj i obierz, a skórki pokrój w paski.

Przełóż do garnka, zalej wodą i gotuj 15 minut.

Odcedź i z powrotem przełóż do garnka. Dosyp szklankę cukru drobnego Diamant i wlej szklankę wody.

Gotuj na małym ogniu, aż woda odparuje częściowo i płyn stanie się gęstaw
Krok 2/2

Przełóż skórki na talerz wypełniony cukrem dekoracyjnym Diamant i obtocz je w nim dokładnie. Pozostaw do przestudzenia

Składniki
2 pomarańcze
1 szklanka Cukru Dekoracyjnego DIAMANT
1 szklanka Cukru Drobnego DIAMANT
arrow
}