Cukier Żelujący i Konfitur Fix

Konfitur-Fix

Niezbędny do konfitur i dżemów

DIAMANT Konfitur-Fix to środek żelujący umożliwiający indywidualny dobór ilości cukru i dostosowanie proporcji do przetwarzanych owoców oraz gustów smakowych konsumentów. Mimo indywidualnie dobieranej ilości cukru, otrzymywane dżemy lub konfitury mają zawsze doskonałą i pożądaną konsystencję.

Masa netto

25 g

Składniki

Cukier, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, olej roślinny całkowicie utwardzony (palmowy), substancja konserwująca: sorbinian potasu.

konfiturfix_1b
Wartość energetyczna w 100g produktu:
Wartość energetyczna
1363 kJ
324 kcal
Tłuszcz
3,6 g
w tym: kwasy tłuszczowe nasycone
3,6 g
Węglowodany
44 g
w tym cukry
44 g
Białko
0 g
Sól
0,75 g