Nietuzinkowy, korzenny smak
DIAMANT Cukier Cynamonowy to mieszanina drobno mielonego cukru kryształu, naturalnego cynamonu i oleju roślinnego. Zawartość oleju powoduje równomierne rozkładanie się cynamonu wokół kryształków cukru, dzięki czemu jest on zawsze sypki i doskonale wymieszany. Specjalnie dobrane proporcje składników nadają cukrowi cynamonowemu delikatny, wyważony aromat i smak. Doskonale nadaje się do wypieków z owocami oraz jako dodatek do słodkich dań: naleśników, gofrów, wafli, ryżu na mleku oraz deserów, kompotów, sałatek owocowych. Można nim również dosładzać kawę i kakao. Małe, poręczne i zgrabne opakowanie w tubie jest wygodne w użyciu i ładnie prezentuje się na stole.
200 g
Cukier, cynamon, olej roślinny (certyfikowany zrównoważony olej palmowy/kokosowy).
Nie zawiera sztucznych barwników i aromatów.