Zutaten & Utensilien einblenden
Przygotowanie sernika
Ciasteczka rozkrusz i wyłóż nimi dno formy do pieczenia. Masło roztop i przestudź.
W misce umieszczamy twaróg, wbijamy jajka, dodajemy cukier drobny Diamant, masło, skrobię ziemniaczaną, aromat waniliowy.
Mieszamy na niskich obrotach tylko do momentu połączenia się składników, żeby zbytnio nie napowietrzyć masy.
Wlej połowę masy do formy, ułóż bomby i zalej resztą.
Umieść w piekarniku rozgrzanym do temperatury 190 stopni.
Piecz przez 20 minut, następnie zmniejsz temperaturę do 150 stopni i piecz 30 minut.
Po tym czasie, zmniejsz temperaturę do 120 stopni i piecz przez kolejne 30 minut.
Upieczony sernik pozostaw w piekarniku przez około 30 minut. Następnie odstaw do przestudzenia. Najlepiej schłodzić w lodówce przez kilka godzin.
Udekoruj pozostałymi bombami oraz bitą śmietaną. Na koniec całość posyp kakao
Przygotowanie bomb
Ciasto rozkrusz, dodaj wszystkie składniki i wymieszaj, aż powstanie masa umożliwiająca formowanie kulek.
Kulki obtocz w kakao i schłodź w lodówce przez kilka godzin.
| 1 kg | twarogu na sernik |
| 4 | jajka |
| 4 łyżki | skrobi ziemniaczanej |
| 100 g | Cukru Drobnego DIAMANT |
| 1 łyżka | aromatu wanilinowego |
| 200 g | masła |
| 300 g | ciemnych ciasteczek |
| Ok. 300 g | resztek ciast, ciasteczek |
| 1 łyżka | dżemu |
| 2 łyżki | kakao |
| 1/2 szklanka | mleka |