Ciasto

Owocowe róże

Opinie
  • Do 60 minut
  • Pare róż
  • Łatwy

Dekoracja z owoców

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/3

Owoce umyj i pokrój na cieniutkie półksiężyce.

Ciasto francuskie rozwiń i wytnij 6 równych pasków

Krok 2/3

Posmaruj delikatnie dżemem brzoskwiniowym. Owoce ułóż na długości paska, tak żeby lekko wystawały ponad krawędź ciastka.  Najpierw jedna warstwa, a następnie w wolnych miejscach pomiędzy owocami druga. Pozostałą część ciasta z tego paska zagnieć na owoce i zroluj, tworząc różyczkę.

Krok 3/3

Umieść w formie do muffinek. Piecz w 180 stopniach przez 30 minut.

Posyp cukrem dekoracyjnym Diamant.

Składniki
2 opakowania ciasta francuskiego chłodzonego
1 szłoik dżemu brzoskwiniowego
Cukier Dekoracyjny DIAMANT
3-4 sztuki brzoskwiń lub nektarynek
arrow
}