Desery

Krakersy imprezowe

Opinie
  • Do 45 minut
  • ok. 70 sztuk
  • Łatwy

Chrupiąca przekąska home made na domowe party!

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
default-recipe-image

Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/5

Mąkę wymieszaj z sezamem, makiem, solą, mąką ziemniaczaną, cukrem i proszkiem do pieczenia.

Krok 2/5

Dodaj wodę, olej, jajko i zagnieć.

Krok 3/5

Na stolnicy podsypanej mąką rozwałkuj ciasto dość cienko (ok. 3 mm) i pokrój na kawałki i pożądanym kształcie (u nas trójkąty).

Krok 4/5

Połóż je na blasze wyłożonej papierem i piecz w piekarniku nagrzanym do 175°C przez ok. 10-15 minut (pilnując, by ich nie spalić!).

Krok 5/5

Po wyjęciu lekko przestudź i chrup, chrup!

Składniki

150 g mąki pszennej pełnoziarnistej
25 g sezamu
20 g maku niebieskiego
1 łyżeczka soli himalajskiej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/4 szklanki wody
1/4 szklanki oleju
1 jajko
4 łyżeczki Cukru Trzcinowego Drobnego Dry Demerara DIAMANT
arrow
}