Dania

Szparagi z halloumi

Opinie
  • Do 60 minut
  • 2-3 porcje
  • Łatwy

Chrupiące szparagi i złocisty halloumi – proste, sezonowe połączenie pełne smaku.

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:

Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/4

Szparagi opłucz, odetnij twarde końcówki i przekrój na pół. Ser pokrój na grube plastry.

 


 

Krok 2/4

Kilka szparagów połóż na plaster boczku, dołóż plaster sera halloumi i zawiń w rulon.

 

 

Krok 3/4

Ułóż w naczyniu do zapiekania.
Polej całość oliwą, posyp boczek cukrem trzcinowym Diamant.

Krok 4/4

Umieść w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (grzanie góra+dół). Zapiekaj przez 30 minut. Na ostatnie 5 minut możesz przełączyć na tryb grillowania.

Składniki

Składniki:
500 g szparagów
200 g sera halloumi
100 g boczku w plastrach
2 łyżeczki Cukru Trzcinowego DIAMANT
Łyżeczka oliwy z oliwek
arrow
}