Dżemy & Konfitury

Konfitura truskawka & kardamon & wanilia

Opinie
  • Ponad 60 minut
  • 8 słoików x 200 g
  • Łatwy

Owocowe szaleństwo ze słodko-korzenną nutą

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Konfitura truskawka, kardamon
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/4

Truskawki myjemy, usuwamy szypułki, kroimy na kawałki, przekładamy do garnka.

Krok 2/4

Zasypujemy cukrem żelującym Diamant, mieszamy. Pozostawiamy na 3-4 godziny.

Krok 3/4
Dodajemy kardamon, wanilię (rozcinamy laskę i nożem ściągamy same ziarenka), sok z limonki.
Krok 4/4
Doprowadzamy do wrzenia, gotujemy przez 3 minuty.
Składniki
1 kg truskawek
1 łyżeczka kardamonu
2 laski wanilli
sok z 1 limonki
500 g Cukru Żelującego DIAMANT 2:1
Będą ci potrzebne:

• słoiczki


 

Tagi:
konfitura
arrow
}