Dżemy & Konfitury

Konfitura jabłkowa w słoiku

Opinie
  • Do 60 minut
  • 2 słoiki
  • Łatwy

Świąteczna konfitura jabłkowa

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Konfitura jabłkowa
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/2

Obierz jabłka, pokrój w kosteczkę i wrzuć do garnka. Dodaj pół szklanki wody, wyciśnięty sok z cytryny, cukier oraz cynamon. Gotuj przez 40 minut często mieszając.

Krok 2/2

Po ugotowaniu masę ostudź, a następnie przełóż do słoiczków, udekoruj sznureczkiem lub wstążką, a na zakrętkę słoika przykleić klejem na gorąco anyżową gwiazdkę.

Składniki
2 kg jabłek
500 g Cukru Drobnego DIAMANT
2 cytryny
2 łyżki cynamonu mielonego
Będą ci potrzebne:

• słoiczek
• sznurek
• anyżowe gwiazdki do dekoracji
• pistolet do klejenia na gorąco


 

Tagi:
konfitura
arrow
}