Dżemy & Konfitury

Konfitura cytrynowa

Opinie
  • Do 30 minut
  • 3 słoiki
  • Łatwy

Cytrynowy żelek

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/1

Cytryny umyj, jedną obierz ze skórki i pokrój skórkę w paseczki. Przygotuj rondel z wodą, powinna się zagotować na małym ogniu. Wyciśnij sok z wszystkich cytryn i wlej go do garnka, dodaj skórki i zasyp Cukrem Żelującym 1:1 Diamant. Doprowadź do wrzenia, mieszając. Gotuj ok. 3 min. Po ostudzeniu wlej do słoików.

Składniki
1 kg cytryn
1 kg Cukru Żelującego 1:1 DIAMANT
Będą ci potrzebne:

• garnek
• wyparzone małe słoiki


 

arrow
}