Zutaten & Utensilien einblenden
Umieść w misce rozdrobnione drożdże, zalej ciepłą wodą i rozmieszaj. Pozostaw w ciepłym miejscu pod przykryciem przez 10-15 minut.
W międzyczasie przesiej mąkę pszenną oraz kokosową, zmieszaj i połącz z pozostałymi składnikami w drugim naczyniu.
Dodaj zaczyn drożdżowy, ponownie wymieszaj i wyrabiaj ciasto przez około 10 minut.
Zakryj ciasto ręcznikiem kuchennym i odstaw w ciepłe miejsce na godzinę. Po tym czasie ponownie wyrób ciasto. Jeśli okaże się zbyt kleiste, dodaj więcej mąki.
Ciasto o odpowiedniej konsystencji rozwałkuj do grubości około 1 cm i potnij w trójkąty.
Smaż je na rozgrzanym oleju, aż będą pięknie zrumienione z obydwu stron.
Odstaw do odsączenia na papier kuchenny, a po przestygnięciu posyp cukrem pudrem trzcinowym i podawaj!
| 15 g | drożdży |
| 1/3 szklanki | Cukru Trzcinowego Dry Demerara DIAMANT |
| 1/2 szklanki | ciepłej wody |
| 1/2 szklanka | mleczka kokosowego |
| 2 szklanki | mąki pszennej |
| 3/4 szklanki | mąki ryżowej |
| 3 łyżki | wiórków kokosowych |
| 1 łyżeczka | mielonego kardamonu |
| szczypta | soli |
| do posypania | Cukier Puder Trzcinowy DIAMANT |
| 1 litr | oleju |
• garnek z grubym dnem