Ciasto

Kolorowe mini-bezy

Opinie
  • 2 godziny
  • Małe bezy
  • Łatwy

Malutkie beziki na przegryzkę

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/3

Białka oraz cukier drobny Diamant umieść w misce miksera z końcówką do ubijania. Zacznij ubijać na wolnych obrotach, a po chwili zwiększ moc do maksimum. 

Ubijaj przez około 15-20 minut, zgarniając co jakiś czas masę z brzegów, aż piana będzie bardzo gęsta i jednolita.

Krok 2/3

Do rękawa cukierniczego nałóż kilka pasków barwnika (jak na zdjęciu), następnie dodaj masę. Część masy możesz także zabarwić całkowicie i uzyskać jednolitego koloru bezy.

Zakręć worek i wyciskaj beziki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Krok 3/3

Piekarnik rozgrzej do 100 stopni z opcją termoobiegu. Bezy susz przez około 2-2,5 godziny. Pozostaw do wyschnięcia.

Bezy możesz serwować do konsumpcji lub zdobić nimi inne wypieki, np. lody czy sernik

Składniki
3 białka
200 g Cukru Drobnego DIAMANT
naturalne barwniki w płynie
BĘDĄ CI POTRZEBNE:

• rękaw cukierniczy

arrow
}