Zutaten & Utensilien einblenden
Rozgrzej piekarnik do 190oC.
Włóż masło do dużej miski i dodaj cukier. Wymieszaj mikserem. Dodaj żółtka i ponownie wymieszaj.
Przesiej do masy najpierw mąkę, a potem przyprawy na wierzch. Wymieszaj wszystko za pomocą szpatułki. Stopniowo dodawaj mleko, mieszając, aż ciasto się połączy.
Ciasto rozwałkuj na grubość około 0,5 cm i wycinaj kółka foremką lub szklanką. Gotowe ciasteczka przenieś na blachę do pieczenia, wyłożoną papierem do pieczenia. Pozostaw odstępy między ciasteczkami. Wytnij krzyżyk na każdym ciasteczku. Dołóż rodzynki na końcach nacięć i pośrodku krzyżyka.
| 1 szklanka | mąki |
| 1/2 łyżeczki | proszku do pieczenia |
| szczypta | soli |
| 60 g | miękkiego masła |
| 1/2 szklanki | Cukru Białego DIAMANT |
| 1 | jajko |
| 1 łyżeczka | ekstraktu waniliowego |
| 1 | białko |
| 90 g | Cukru Pudru DIAMANT |
| kilka kropli | soku z cytryny |
| barwniki spożywcze | |
| pisaki spożywcze - do wykonania napisów |