Cukier Trzcinowy

Cukier Trzcinowy Dark Muscovado

Do pieczenia ciemnych ciast i pierników

DIAMANT Cukier Trzcinowy Dark Muscovado dzięki pozostałej w nim melasie ma charakterystyczny aromat, ciemno-brązowy kolor i delikatnie klejącą, wilgotną konsystencję. Doskonały do pieczenia ciemnych ciast i pierników. Wyśmienity do przygotowywania sosów czekoladowych i toffi, egzotycznych marynat do grillowania oraz najróżniejszych dań słodko-kwaśnych. W kartoniku umieszczony jest woreczek strunowy, który pozwala na łatwiejsze dozowanie cukru oraz chroni go przed wilgocią, zanieczyszczeniem, wysypywaniem się.

Masa netto

500 g

Składniki

Cukier trzcinowy.
Nie zawiera sztucznych barwników, alergenów, glutenu, środków konserwujących.

cukier_trzcinowy_dark_muscovada_500g_1
Wartość energetyczna w 100g produktu:
Wartość energetyczna
1700 kJ
400 kcal
Tłuszcz
0 g
w tym: kwasy tłuszczowe nasycone
0 g
Węglowodany
100 g
w tym cukry
100 g
Białko
0 g
Sól
0,01 g