Zutaten & Utensilien einblenden
W 2-litrowym grubym rondlu wymieszaj cukier, mąkę ziemniaczaną i sól. Dodaj ajerkoniak, mleko i żółtka, i wymieszaj, aż dobrze się połączą.
Ustaw na średnim ogniu i gotuj, ciągle mieszając, aż na budyniu zaczną pojawiać się bąbelki i zgęstnieje (czyli przez około 5 minut). Zdejmij garnek z ognia i dodaj 1 łyżeczkę ekstraktu z wanilii.
| 1/3 szklanki | Cukru DIAMANT |
| 3 łyżki | mąki ziemniaczanej |
| 1/4 łyżeczka | soli |
| 1 szklanka | ajerkoniaku |
| 3 | żółtka |
| 1 i 1/2 łyżeczki | ekstraktu wanilinowego |
| 1/2 szklanka | ciężkiej śmietany schłodzonej |
| 2 łyżki | Cukru Drobnego DIAMANT |
| opcjonalnie | kolorowe posypki |