Dżemy & Konfitury

Dżem buraczano-malinowy

Opinie
  • Do 30 minut
  • 10 słoików x 200 g
  • Łatwy

Owocowo-warzywny dżem, który skrada serca.

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Dżem z buraków i malin
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/7
Umyj buraki, obierz ze skórki, pokrój na bardzo małe kostki i odważ 600 g.
Krok 2/7
Pomarańcze wymyj, sparz wrzątkiem, osusz i zetrzyj skórkę. Następnie wyciśnij sok i uzupełnij do 400 ml sokiem pomarańczowym.
Krok 3/7
Gotuj buraki w soku pomarańczowym przy otwartej pokrywce, aż do miękkości. Następnie odcedź je, przetrzyj i odważ 600 g.
Krok 4/7
Umyj maliny, a następnie odważ 400 g.
Krok 5/7
Zmieszaj buraki i maliny z cukrem w dużym rondlu i zagotuj mieszając.
Krok 6/7
Gotuj przez 4 minuty na dużym ogniu, ciągle mieszając, żeby masa nie przywarła do dna.
Krok 7/7
Gorącą masę natychmiast do przelej słoików i dobrze je zakręć.
Składniki
600 g surowych buraków
2 pomarańcze
ok. 200 ml soku pomarańczowego
400 g malin
1 kg Cukier Żelujący DIAMANT 1:1
Będą ci potrzebne:

• słoiczki

 

Tagi:
dżem
arrow
}