Dżemy & Konfitury

Konfitura morelowo-lawendowa

Opinie
  • Ponad 60 minut
  • 8 słoików x 200 g
  • Łatwy

Konfitura rodem z Prowansji

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Konfitura morela & lawenda
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/3

Usuń pestki z moreli, pokrój na mniejsze kawałki. Umieść w garnku, dodaj sok z cytryny, zasyp Cukrem Żelującym Diamant 1:1, wymieszaj, odstaw na 3 godziny.

Krok 2/3

Doprowadź do gotowania, dołóż lawendę. Gotuj przez 3 minuty.

Krok 3/3
Przełóż do słoików.
Składniki
1 kg moreli
sok z 1 cytryny
1 łyżka lawendy
1 kg Cukru Żelującego DIAMANT 1:1
Będą ci potrzebne:

• słoiczki


 

Tagi:
konfitura
arrow
}