Cukier Żelujący i Konfitur Fix

Cukier Żelujący 2:1

Do średnio-słodkich letnich przetworów

DIAMANT Cukier Żelujący 2:1 to produkt przeznaczony do przygotowywania konfitur w proporcjach: 500 g cukru żelującego DIAMANT 2:1 na 1 kg kilogram owoców. Doskonale nadaje się do konfitur z bardzo słodkich owoców, również mrożonych. Poleca się do konfitur robionych w kuchence mikrofalowej, a także do produktów dla dzieci, bo nie zawiera konserwantów.

Masa netto

1 kg

Składniki

Cukier, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, olej roślinny całkowicie utwardzony (palmowy).

zelujacy-2-1b
Wartość energetyczna w 100g produktu:
Wartość energetyczna
1694 kJ
398 kcal
Tłuszcz
0,2 g
w tym: kwasy tłuszczowe nasycone
0,2 g
Węglowodany
98 g
w tym cukry
98 g
Białko
0 g
Sól
0,02 g