paper Pfeil Blume rot Blume blau

Ups! Coś poszło nie tak

Wkradł się tutaj błąd. Strona, której szukasz nie istnieje. Po prostu kliknij jedną z naszych sugestii, aby przejść do naszych przepisów, produktów lub magazynu, lub po prostu zacznij ponownie na naszej stronie głównej. Tutaj wracasz do strony głównej.

Cukier Trzcinowy

Cukier Trzcinowy Dry Demerara

Klasyka z delikatną nutą karmelu

DIAMANT Cukier Trzcinowy nierafinowany Dry Demerara to naturalny cukier o delikatnym, trzcinowym posmaku i świetlisto – brązowym zabarwieniu. Zawiera melasę, która nadaje mu brązowy kolor i oryginalny, karmelowy aromat. Dodatkowo melasa zawiera wiele wartościowych składników mineralnych, takich jak żelazo, magnez, potas i wapń. Ten cukier to nowoczesny, zgodny z najnowszymi trendami kulinarnymi sposób na osłodzenie kawy, herbaty czy drinków. Doskonale sprawdzi się także jako ozdoba wypieków (przede wszystkim ciemnych ciast, pierników, brownie, muffinek) lub dodatek do płatków śniadaniowych, musli czy jogurtów. W kartoniku umieszczony jest woreczek strunowy, którego wygodne i szczelne zamknięcie pozwala na łatwiejsze dozowanie cukru oraz chroni go przed wilgocią, zanieczyszczeniem i wysypywaniem się.

Masa netto

500 g

Składniki

Cukier trzcinowy typ Dry Demerara.
Nie zawiera sztucznych barwników, alergenów, glutenu, środków konserwujących.

dd